Fokus Flemingsberg under årets Business Arena Stockholm

Även i år fylldes salen till sista ståplats när Huddinge presenterade den pågående utvecklingen av kommunen. Fokus låg på de tre områdena Flemingsberg, Kungens kurva och centrala Huddinge.

Årets seminarium bar rubriken Hur bygger Huddinge ett modernt samhälle? och här gav såväl tjänstemän som politiker en bred bild av den kraftfulla utvecklingen i Huddinge.

– Idag är vi cirka 105 000 invånare och till år 2030 kommer vi att växa med ett halvt Huddinge till och nå drygt 150 000 invånare. Vi är bara i starten av den resan och de som kliver ombord tidigt kommer att bli vinnare, inledde Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.
Gemensamt för de tre utvecklingsområdena Flemingsberg, Kungens kurva och centrala Huddinge är målet att driva en urban stadsutveckling.

– Vi vill betona att vi inte bara bygger bostäder utan samhällen där vi ägnar tid och kraft även till det som finns runt omkring och mellan husen, säger Malin Danielsson (L), ordförande i Huddinge kommuns samhällsbyggnadsutskott.

Planerad infrastruktur viktig
En viktig del av framtiden är de planerade satsningarna på en bättre infrastruktur. Såväl den pågående utbyggnaden av Förbifart Stockholm som Tvärförbindelse Södertörn och Spårväg Syd.

– Under hösten kommer ett beslut om Spårväg syd, och en spårförbindelse kommer att ge en utvecklingskraft som är svår att förstå. Den kan bli avgörande för utvecklingen av de södra delarna av regionen under kommande decennium, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Samsyn betonades
Även om utmaningarna är många inför framtiden betonades den samsyn som finns bakom utvecklingsplanerna. Något som också bekräftades av den samlade publiken av byggbolag och fastighetsägare.
– Konkurrensen mellan kommunerna i Stockholmsregionen är hård, och vi måste därför välja var vi engagerar oss. Idag har ni visat den gemensam vilja, tydlighet och mod som krävs, sa Joachim Holmberg, projektutvecklare, Skanska.

Under mässan hölls även en paneldebatt med deltagare från fastighetsföretagen Huge, Concent, Brabo, Riksbyggen samt Huddinge kommun. Här fokuserades kring utvecklingen av Hälsovägen i Flemingsberg där cirka 750 av de planerade 12 000 bostäderna i området ska byggas.

Se en sammanställning av rörliga bilder och foton från Business Arena här.

2018-03-14T12:31:24+00:00 2016/10/20|