Forenom öppnar hotell i Flemingsbergsdalen 2017

När Forenom slår upp portarna för ett nytt hotell i Flemingsbergdalen så är målgruppen primärt företag. Här skapas cirka 205 fullt utrustade lägenheter med invigning planerad till augusti 2017.

– Flemingsbergsdalen är en väldigt spännande plats med ett fantastiskt läge i regionen. Expansionen av hela Flemingsberg gör detta till en perfekt plats för oss, säger Niclas Hällöv, VD för Forenom Sverige.

Hotellet byggs som en del av den första etappen av den framväxande stadsdelen Flemingsbergsdalen (se faktaruta).

Av de cirka 205 lägenheterna byggs de flesta som ettor, men här kommer även att finnas tvåor och några trerumslägenheter. De större lägenheterna får tvättmaskin och torktumlare medan de mindre en gemensam tvättstuga. Lägenheterna hyrs ut fullt utrustade och möblerade i perioder från dygn till månader.

– Närheten till en större mataffär, gym, caféer och restauranger tror vi kommer att göra detta till ett attraktivt boende för våra gäster. Med tågstationen i direkt anslutning kommer de att kunna bo här och arbeta över hela regionen, säger Niclas Hällöv.

Förutom de cirka 205 lägenheterna på våningarna 4-9 kommer bottenvåningarna att rymma ett medfitcenter vilket kombinerar gym med mottagningar för fysioterapeuter som sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.

– När jag berättar om den expansiva utvecklingen av Flemingsberg så väcker det förvåning. De flesta vet att Stockholmsregionen växer kraftigt men att Flemingsberg utvecklas till en verklig stadskärna är det få som vet ännu, säger Niclas Hällöv.

Mer om Forenom: www.forenom.se

Så växer Flemingsbergsdalen

Etapp ett av Flemingsbergdalen innehåller ett ICA Maxi med en sporthall på taket. Sporthallen är en multifunktionsansläggning med två bollplaner, läktare för cirka 500 personer och café.

I byggnaden bredvid öppnar Forenoum ett lägenhetshotell med cirka 205 fulltutrustade ettor, tvåor och treor.  Husets nedre plan ska rymma medfitcenter vilket kombinerar gym med mottagningar för fysioterapeuter. Dessutom byggs fyra bostadshus med hyreslägenheter, totalt 184 lägenheter, med lokaler för restauranger, butiker och caféer i bottenplan.

Inflyttning i etapp ett planeras starta i november 2016.

I de kommande etapperna planerar Skanska för fler bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, kontorslokaler, skola samt handel och service.

Mer om Flemingsbergsdalen: flemingsbergsdalen.skanska.se

2018-03-14T12:31:28+00:00 2016/05/11|