Gym med friskvård öppnar nästa år i Flemingsbergsdalen

När första etappen av Flemingsbergsdalen invigs 2017 öppnar också Stockholms största gym och friskvårdsklinik i Flemingsberg. På cirka 4000 kvadratmeter ska landstingsanknuten vård samverka med vad som blir en av länets största gymanläggningar.

Konceptet kallas Medica fitnesscenter och har hämtats från USA för att vidareutvecklas vid Sydpoolen i Södertälje. Anläggningen i Flemingsberg tar ännu ett steg för att kombinera vård med träning, menar Staffan Forsström, tidigare anläggningschef för Sydpoolen och Actic Södertälje.

– Vi erbjuder en kombinerad friskvård och träning i samma lokaler vilket gör det enklare och bekvämare för patienterna. Närheten till spetskompetensen vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset betyder även mycket, säger Staffan Forsström.

Kombinerar vård med träning

Att kombinera medicinsk behandling med träning i samma verksamhet är något unikt, menar Staffan Forsström. Här ska fysioterapeuter såväl som sjukgymnaster, napratater och kiropraktiker sömlöst kunna dra nytta av gymanläggningen.

– När det gäller denna sortens friskvård är det inte ovanligt att patienterna tvingas resa runt till flera olika kliniker. Här behöver de bara byta rum för att komplettera en behandling med träning, säger Staffan Forsström.

Medical fitnesscentret strävar efter en nära samverkan med Stockholms läns landsting. Samtidigt välkomnar gymmet alla som vill träna och som bor och arbetar i Flemingsberg med omnejd.

Komplett gym öppet för alla

Anläggningen blir med sina 4000 kvadratmeter på två våningsplan den största i sitt slag i  Stockholms län, menar Staffan Forsström. Centret kommer att erbjuda allt från gruppträning,  styrke- och konditionsträning till personlig träning.

– Läget är helt unikt för Sverige. Flemingsberg växer som nav för hela södra Stockholm vilket gör det till den bästa platsen i landet för oss, säger Staffan Forsström.

Invigningen planeras till augusti 2017 då även Forenums lägenheteshotell i samma hus samt multisportanläggningen i grannhuset ska öppna.

Så växer Flemingsbergsdalen

Etapp ett av Flemingsbergdalen innehåller ett ICA Maxi med en sporthall på taket. Sporthallen är en multifunktionsansläggning med två bollplaner, läktare för cirka 500 personer och café.

I byggnaden bredvid öppnar Forenoum ett lägenhetshotell med cirka 205 fulltutrustade ettor, tvåor och treor.  Husets nedre plan ska rymma medfitcenter vilket kombinerar gym med mottagningar för fysioterapeuter. Dessutom byggs fyra bostadshus med hyreslägenheter, totalt 184 lägenheter, med lokaler för restauranger, butiker och caféer i bottenplan.

Inflyttning i etapp ett planeras starta i november 2016.

I de kommande etapperna planerar Skanska för fler bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, kontorslokaler, skola samt handel och service.

Mer om Flemingsbergsdalen: flemingsbergsdalen.skanska.se

2018-03-14T12:31:27+00:00 2016/05/11|