Familjefesten En dag för Flemingsberg lockade ovanligt många att tycka till om den pågående utvecklingen av det nya stadscentrumet i Flemingsbergsdalen.

Foto: Håkan Lindgren

Det var fullt upp hela dagen för Signe Wernberg, områdesstrateg, när hon tillsammans med sina kollegor tog emot Flemingsbergsbornas frågor och tankar.

– Vi har haft ett högt tryck av nyfikna hela dagen. Många vill veta hur närmiljön påverkas och har egna idéer om allt från nya gator till gång- och cykelvägar, säger Signe Wernberg, områdesstrateg, Huddinge kommun.

I Huddinge kommuns tält under En dag för Flemingsberg kunde besökarna bygga upp sitt eget framtida Flemingsberg med hjälp av klossar på en trämodell. Samtidigt som de kunde lämna idéer och förslag till stadsplanerarna på plats. Men även till representanter från byggbolag, fastighetsägare och akademier som deltog under familjefesten.

– Det är extra roligt att de flesta aktörer som deltar i utvecklingen av Flemingsberg finns här i dag, tillsammans med lokala föreningar och andra, säger Signe Wernberg.

Fler cykelvägar
Bland dem som tog chansen att tycka till fanns Louisa Thorselius. Hon är nyinflyttad i området med sin sambo. Efter sju år av andrahandsboenden fick de äntligen ett hyreskontrakt i Flemingsberg.

– Det var inte minst de goda kommunikationerna som gjorde att jag valde Flemingsberg, eftersom jag jobbar på andra sidan stan. Men även alla pågående satsningar i området. Jag ser gärna fler restauranger, butiker och bostäder här som kan skapa mer folkliv och ett tryggare område, säger hon.

Även Emma Nordvall, boende i Vistaberg, hade förslag till förbättringar.

– Vi behöver en bättre cykelväg från Vistaberg till Flemingsberg så att vi lättare kan dra nytta av utbudet här. I dag brukar vi ta oss till Huddinge Centrum för att handla men Flemingsberg är ju egentligen närmare för oss, säger hon.

Alla förslag som samlades in blir tillsammans med bilder på besökarnas modeller en del av det underlag som används för planeringen av framtidens Flemingsberg.