Även i år lockade En dag för Flemingsberg nyfikna både från området och resten av Huddinge. Många passade på att informera sig om utvecklingen av Flemingsberg, och även tycka till.

Efe, 8 år, fick en första lektion i handboll under En dag för Flemingsberg.

Evenemanget En dag för Flemingsberg erbjöd en verklig familjefest. Hit lockades besökarna av såväl handboll och cirkusskola som artistuppträdanden. På plats vid Ebba Bååts torg fanns en rad lokala aktörer för att berätta om sin verksamhet. Allt från byggbolag till högskolorna från Campus Flemingsberg öppnade famnen för de nyfikna besökarna.

Bland dem fanns Aydan San som nyligen flyttade hem till Sverige med barnen Dilara, 12 år, och Efe, 8 år. Nu tog de tillfället i akt att prova på både handboll och cirkusskola i Fleminghallen.

– Detta var en superbra möjlighet eftersom vi har funderat över olika fritidsaktiviteter en tid. Och båda barnen verkar gilla handboll så det kommer vi nog att fortsätta med, säger Aydan San, som också passade på att kika in hos de olika bostadsföretaget på plats.

– Flemingsberg har varit en mycket välkomnande plats att flytta till. Vi har snabbt kommit in gemenskapen och mötts av vänliga grannar.

Bland de som tog tillfället att tycka till fanns Åsa Kolobova

Bildade fokusgrupper
I Huddinge kommuns tält kunde besökarna läsa mer om planer och visioner för framtidens Flemingsberg. Här kunde Flemingsbergsborna både lämna sina idéer och åsikter på blädderblock, och anmäla sig till särskilda fokusgrupper som hålls informerade om utvecklingen.

– Besökarna har passat på att tycka till om både stort och smått. Många har uttryckt att utvecklingen av Stockholm South Business District verkar spännande, säger Linda Lövkvist, projektchef, Huddinge kommun.

Moa Beskow från Stockholms läns museum samlade in vardagsberättelser från Flemingsberg.

Lena och Roger Karlman har bott i Visättra sedan unga år. De tog tillfället i akt att dela med sig av några av sina historier om Flemingsberg. Det var Stockholms läns museum som i projektet Platsverkstaden dokumenterar vardagslivet på en rad olika platser i länet.

– Något som skulle göra stor skillnad för området är en överdäckning av Huddingevägen, så det ser vi fram mot, säger Lena Karlman, Visättra.

En dag för Flemingsberg

En dag för Flemingsberg är en samlingpunkt för utvecklingen i Flemingsberg där boende, verksamma, lokalsamhället samt övriga intressenter möter varandra under en koncentrerad dag. Det är ett tillfälle för information, marknadsföring, dialog och där vi skapar möten mellan det befintliga och det nya Flemingsberg