Familjefesten ”En dag för Flemingsberg” närmar sig och konferencieren Hedy Aliyar ser fram en dag av spännande möten den 16 september i Flemingsbergdalen.

Här finns uppträdande av Panetoz, spex av Rackartygarna, loppis och invigning av den nya Fleminghallen. Och här samlas alla grannar som deltar i utvecklingen av området. Dessutom finns uppträdande av artisterna Gee Dixon och Moms, samt flera spoken word-poeter med Hedy Aliyar själv i spetsen.

– En dag för Flemingsberg blir ett tillfälle för alla som bor, arbetar eller pluggar i Flemingsberg att mötas, säger Hedy Aliyar.

– Evenemanget visar en stark ambition att vara inkluderande i utvecklingen av Flemingsberg. Även vi som lever här bjuds in till att vara en del av den stora förändring som pågår.

Hedy Alyiar är konferencier under En dag för Flemingsberg den 16 september.

Hjärtat klappar för Flemingsberg
Att hans hjärta klappar extra för invånarna i Flemingsberg med omnejd är tydligt. Som en i styrelsen för lokalföreningen Ur dimman arbetar han tillsammans med bland andra Mehdi Adnan Mossa med att motivera och hjälpa ungdomar att ta sig ur droger och kriminalitet. Samtidigt arrangerar de en deltävling i den nationella poesitävlingen Ortens bästa poet, i samarbete med Förenade förorter.

– Vi har två poeter från Flemingsberg och ett flertal anmälda från bland andra Rågsved, Högdalen och Älvsjö, säger han.

– Poesitävlingen Ortens bästa poet ger unga ett tillfälle att bygga upp, och ta plats i ett eget rum. Här slipper de att känna sig som andraklassmedborgare som de kan göra på andra arenor. Här får du vara så mycket ”orten” du vill.

Programmet för ”En dag för Flemingsberg” den 16 september samlar merparten av de aktörer som är aktiva i utvecklingen av Flemingsberg. Här finns allt från fastighetsföretag och näringsliv till myndigheter, högskolor och universitet samt lokala föreningar.

Dagen rymmer uppträdanden och prova-på-träning i den nyöppnade Flemingshallen. I Flemingsbergsdalen finns flera foodtrucks på plats för mätta besökarna.

Här hittar du hela programmet och kan planera ditt besök.