Nu flyttar de första hyresgästerna in i de nybyggda lägenheterna i Flemingsbergsdalen. Joel Herko finns bland de som är först på plats i den nya stadsdelen.

– Det är väldigt roligt att flytta in en helt nybyggd och fräsch lägenhet. På sikt så tror jag starkt på utvecklingen av Flemingsberg, säger Joel Herko.

Att flytta till en större lägenhet är välkommet efter sex år i bostadskön. Flyttlasset går från grannkommunen och han har tagit sina föräldrar till flytthjälp.

– I dag flyttar vi bara lite småsaker och den stora flytten kommer lite senare.

Inflyttning pågår till sommaren 2017
I den första omgången fylls de färdiga lägenheterna på Ebba Bååts torg 11. Inflyttningen i resten av det nya kvarteret pågår fram till efter sommaren 2017. Totalt handlar det om 184 nya hyreslägenheter.

Annica Robertsson är projektsamordnare på Heba fastigheter och delar ut nycklar till hyresgästerna.

– De är glada och förväntansfulla inför sitt nya boende. De flyttar till en plats med pendel- och fjärrtågsstationen på gångavstånd, säger Annica Robertsson.

Och frågorna haglar från de nyfikna hyresgäster, berättar hon.

– De vill veta allt från hur de elektroniska nyckelbrickorna fungerar, till var förråden är, och hur bokningen av tvättstugorna fungerar.

Unikt goda kommunikationer
Bland grannarna finns ICA Maxi som planeras öppna i november, samt ett gym- och sportcenter. Dessutom uppförs ett hotell med ett medfitcenter fyllt av friskvård. I kommande etapper planeras mer shopping, restauranger, nöje, kultur och utbildning blandat med kontor, bostäder och parker.

– Det är en mycket spännande utveckling som pågår i Flemingsberg som vi ser fram mot att få vara en del av. Vi ser långsiktigt på vårt engagemang och vill gärna växa ytterligare i Flemingsberg och resten av Huddinge, säger Lennart Karlsson, VD Heba Fastigheter.

I bottenplan av husen finns även plats för butiker och företag. Hit flyttar bland annat en körskola inom kort. Under husen finns parkeringsutrymme i flera plan.

– När utbyggnaden av Flemingsbergsdalen fortsätter skapas ett blandat boende i en miljö med unikt goda kommunikationer. Flemingsberg är en plats vars attraktionskraft bara växer, säger Lennart Karlsson.