Flemingsberg station genomgår just nu en omfattande renovering och ombyggnation. Här satsar Jernhusen cirka 120 miljoner på nya entréer samt en helt ny insida av stationen.

Ingen som passerat genom Flemingsberg station på sistone kan ha missat den omfattande ombyggnad som pågår. Bland annat flyttas entréerna till stationshusets sidor och ett nytt restaurangtorg byggs mitt i stationen.

– De nya entréerna blir av en annan sort som kommer att göra det enklare att skapa ett bra inomhusklimat, säger Björn Johnson, affärsområdeschef Jernhusen.

Allt fler resenärer

När det nya restaurangtorget blir färdigt kommer resenärerna mötas av fler välkända varumärken i stationen, men vilka det blir avslöjas senare. Pressbyråbutiken kommer finnas kvar även efter ombyggnaden.

– Vi gör en så kraftig satsning då stationen inte rustats sedan den invigdes 1991, säger Björn Johnson.

Stationshusets entréer flyttas till husets sidor och ett nytt restaurangtorg byggs mitt i stationen.

Flemingsberg är en av landets största stationer med cirka 22 000 resenärer per dygn. Och antalet kommer att öka när det är dags för renovering av den så kallade getingmidjan i Stockholms innerstad. Under sommarmånaderna 2018-2020 kommer då omstigning ske i Flemingsberg för att nå Stockholm central.

Trots den omfattande renoveringen håller stationen öppet under hela ombyggnationen, betonar Björn Johnson.

– I början av 2018 planerar vi för invigning och öppningen sker i flera etapper beroende på hur allt blir färdig.

4,4 miljoner resenärer per år

Flemingsbergs station invigdes 1991 och är i dag en välanvänd tågsstation där 4,4 miljoner resenärer passerar varje år. Ombyggnadsarbetena påbörjades i januari 2017 och kommer att ske i fem etapper. I februari 2018 beräknas nya hyresgäster kunna flytta in.

Läs mer hos Jernhusen.