Huddinge kommun har utsetts till årets kommun på Fastighetsgalan. Detta tack vare den intensiva utvecklingen av Flemingsberg, Kungens Kurva och centrala Huddinge.

En glad Daniel Dronjak mottar priset för Årets kommun.

– Det är såklart kul och hedrande att Huddinge får ta emot den här utmärkelsen. Det visar att Huddinges starka tillväxtkraft och stora tillväxtambitioner märks långt utanför kommunens gränser, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun.

Huddinge kommun får priset för att kommunen arbetat hårt med att locka till sig byggprojekt, både bostads- och kommersiella projekt, samt på olika sätt varit framgångsrik i sin tillväxt.

– Det är glädjande att Huddinge uppmärksammas för den intensiva utveckling som pågår i kommunen. Inte minst den pågående omvandlingen i Flemingsberg till en urban stadsmiljö med närmare 12 000 bostäder och 20 000 arbetsplatser och Kungens kurva som utvecklas till en stadsdel med drygt 4000 bostäder, service, handel och upplevelser, säger Magdalena Bosson, kommundirektör, Huddinge kommun.

Övriga nominerade kommuner var Linköping och Solna. Vinnaren utsågs av en jury som består av före detta bostadsminister Stefan Attefall, Billy McCormac, vd Fastighetsägarna Stockholm, Bert Karlsson, entreprenör och Per Frisack, delägare i Lindahls Göteborg.

Huddinges nominering

Cirka 20 000 nya bostäder planeras i Huddinge kommun till 2030. Kraftigast tillväxt visar de tre områdena Flemingsberg, Kungens kurva och centrala Huddinge. Samtidigt bygger man i Flemingsberg kontor och lokaler för cirka
20 000 nya arbetsplatser. Utvecklingen av Flemingsberg innebär att Huddinge knyter sig allt starkare mot södra Stockholm. Kungens kurva utvecklas från Skandinaviens största handelsplats med närmare 30 miljoner besökare per år till en levande stad med drygt 4 000 nya bostäder. När Huddinge vandrar in i år 2030 kommer Flemingsberg vara en knutpunkt för närmare 600 000 invånare.