Onsdagen den 23 november slog ICA Maxi Flemingsberg upp portarna i Flemingsbergsdalen. Butiken satsar extra på ett stort ekologiskt sortiment och även varm lunch över disk, berättar Henric Rydberg, VD.

– Vi har en inriktning på ekologiska varor med ett utbud som sträcker sig utöver ICA:s ordinarie. Bland annat har Renée Voltaire deltagit skapat sina egna hyllor i butiken, och här finns även Kung Markatta och Urtekram, säger Henric Rydberg.

Fullservice med varm lunch
Dagarna innan öppningen pågår en intensiv verksamhet innanför dörrarna på ICA Maxi Flemingsberg. De sista färskvarorna ställs på plats och allt ska stå klart på slaget tio, onsdagen den 23 november.

– Vi har en första visning för personal från ICA och kommer att vara färdiga i tid för premiären. Vi öppnar med många specialerbjudande, både i det reklamutskick som gjorts i närområdet och på plats i butiken, säger Henric Rydberg.

Förutom ett utökat ekologiskt sortiment har butiken fyllts av internationella varor i form av ICA:s hela sortiment av världen mat. Här finns även Apoteket Hjärtat, ICA To Go, samt postutlämning med ATG och spel.

– Vi har även satsat på att kunna erbjuda varm lunchmat över disk. Här finns många stora arbetsplatser i närhetet som tingsrätten, polisen, högskolorna och Karolinska Universitetssjukhuset.

Spännande region och expansiv plats
Tidigare har det saknats en butik i denna storlek i södra Huddinge, menar han. Nu räknar ICA Maxi Flemingsberg med ett upptagningsområde som sträcker sig hela vägen från Älvsjö till Tullinge.

– Detta är en spännande region och en expansiv plats där vi öppnar som en del av den första etappen av fyra planerade etapper i Flemingsbergsdalen. Trafikläget är väldigt bra med femtio meter till tågstationen, och Huddingevägen som en ordentlig pulsåder i södra Stockholm, säger Henric Ryberg.

Familjeföretag med anknytning
ICA Maxi Flemingsberg är ett familjeföretag som drivs av far och son, Claes-Göran och Henric Rydberg. Och anknytningen till Flemingsberg fanns redan tidigare då Claes-Göran Rydberg drivit butik i Visättra. Och även mötte Henrics mor då hon pluggade till undersköterska vid Campus Flemingsberg.

– Så våra hjärtan slår lite extra för hela södra Stockholm, skrattar Henric Rydberg.

Totalt arbetar cirka 130 personer vid ICA Maxi Flemingsberg där många av de anställda kommer från närområdet.