Matvarubutiken Lidl har öppnat en cirka 1500 kvadratmeter stor butik i Flemingsbergsdalen, granne med bland annat ICA Maxi.

Flemingsbergsdalen får sin andra matuvarubutik i november. Då öppnar Lidl sin butik som beskrivs som unik i sitt slag och det första exemplet på hur Lidl framöver kommer etablera sig i byggnader som ägs av andra aktörer.

– Vi vill erbjuda våra kunder ett brett urval av varor av hög kvalitet till bästa pris. Jag är övertygad om att vår nya butik uppskattas av kunderna. Vi tror att många kommer uppleva hur enkelt det är att veckohandla hos oss. Här finns allt från nybakat bröd till ett brett utbud av ekologiska mejeriprodukter från svenska bönder, säger Malin Laurén, inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Den nya butiken präglas av Lidls hållbarhetsarbete. Den är utrustad med energisnål belysning som styrs av rörelsedetektorer. Kylar och frysar är utrustade med lock för att minimera energianvändningen. Dessutom används propan i alla kylanläggningar, Lidl har valt att fasa ut alla F-gaser i förtid. För att minska bullerstörningar för kringboende minimerar man transporterna till butiken. Tidigare i år blev Lidl den första rikstäckande livsmedelskedjan att klimatkompensera för sin verksamhet.

– Med den nya butiken i Flemingsberg fortsätter vi vår expansion i Sverige så att fler kan få tillgång till våra varor. Genom att anpassa våra butiker till de lokala förutsättningarna är vi övertygade om att fler ska hitta till oss. Vår ambition är att fortsätta växa med ytterligare knappt trettio butiker innan 2020, säger Johannes Fieber, VD på Lidl Sverige.

Lidl har cirka 170 butiker i hela Sverige, målet är 200 butiker år 2020.

Mer om Lidl: lidl.se

Så växer Flemingsbergsdalen

Fastigheten där butiken öppnar ägs av Heba och här finns redan drygt 180 hyreslägenheter. I bottenvåningen ryms också en körskola.

>> Läs mer om inflyttningen i lägenheterna.