Nu har utvecklingen av Hälsovägen startat på allvar

Huge Bostäder är först ut bland de som bygger nya bostäder och lokaler längs Hälsovägen. Nyligen togs ett första spadtag för cirka 209 lägenheter, varav cirka 81 studentbostäder.

Höstsolen passade på att bryta igenom molnen samtidigt som spadtaget togs gemensamt av kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M), Huges vd Karin Strömberg Ekström, byggbolaget NCCs Annika Grönberg, Huges styrelseordförande Gunilla Helmerson (M) och barn- och utbildningsförvaltningens Susanne Fritz.

–­ Jag är stolt och glad över att den här dagen äntligen har kommit. På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, där vi bygger för flera generationer, säger Karin Strömberg Ekström, Huges vd.

De cirka 209 nya lägenheterna byggs tillsammans med en förskola för 160 barn, allt miljömärkta hus om 6-10 våningar. En första inflyttning beräknas till år 2022.

– Vi har ett stort behov både av nya hyreslägenheter och studentbostäder i Huddinge. Och detta är dessutom starten av något mycket större: utvecklingen av den nya Hälsovägen som en paradgata som leder genom Flemingsberg och ned till Sveriges största stadsutvecklingsprojekt i Flemingsbergsdalen, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förskolan byggs med närhet till naturmiljön i Flemingsbergparken, och kommer även att ha nattomsorg. Något som passar extra väl med tanke på närheten till Karolinska Universitetssjukhuset, menar Susanne Fritz.

– Det är en arbetsplats med verksamhet dygnet runt. Förskolan Äventyret kommer att bli ett bra inslag i dagens akademiska miljö, säger Susanne Fritz, verksamhetschef för förskola på Barn- och utbildningsförvaltningen vid Huddinge kommun.