Nu har de 50 första lägenheterna i kvarteret Nobelus fyllts av nyinflyttade studenter. Här slutför nu ByggVesta cirka 430 nya student- och forskarbostäder mitt på campus. 

– Jättefräscht och stort. Här kommer vi att trivas, säger Sandra Karlsén, som pluggar till snickare och flyttar in med sin fru Gunilla Karlsén, polisstudent vid Södertörns högskola.

Gunilla och Sandra Karlsén flyttar till en nybyggd trea på Campus Flemingsberg.

Flyttlasset går från ett litet hus i Trångsund till campus och Gunilla Karlsén får nu gångavstånd till polisutbildningen vid Södertörns högskola.

– Vi har några mindre lådor och påsar med oss redan nu, men den stora flytten av möbler och annat går till helgen. Troligen blir det en sväng till IKEA med, säger Sandra Karlsén.

Planeras för café och butik
De båda flyttar in i en trea på bottenplan med en generöst tilltaget balkong. I grannporten kommer ett gym att öppna under året och det planeras även för café och en butik i kvarteret.

Totalt bygger ByggVesta cirka 433 lägenheter i området Nobelus där inflyttningen sker etappvis under resten av året. På plats vid nyckelöverlämningen finns också ByggVestas två områdesansvariga: Georg Jomaa och Diaco Sarbast, även de studenter.

– Vi finns här för att kunna hjälpa hyresgästerna till rätta. Jobbet som områdesansvariga har vi som ett extraknäck utanför studierna, säger Georg Jomaa, läkarstuderande vid Karolinska Institutet.

De turas om att ge studenterna en första rundtur i lägenheterna, och visar allt från hur tvättmaskin och torktumlare fungerar till förråd och garageplatser.

Områdesansvariga Georg Jomaa ger Yassir Arafat och Samullah Khan en första rundtur i sina respektive lägenheter.

Samullah Khan, masterstudent vid Karolinska Insitutet, tar en extra titt på barnlåsen i skåp och lådor då han flyttar in med med två barn.

– Vi bor redan på campus men byter boende nu då vår lägenhet ska renoveras. Detta blir ett lyft för oss, säger han.

Nobelus erbjuder kompisboende

Lägenheterna i det nybyggda Nobelus på Campus Flemingsberg är mellan 25 och 80 kvm stora och passar för både studenter, doktorander och forskare med eller utan familj. En del av lägenheterna är kompislägenheter som fungerar bra som boende för två vänner.

Mer om Nobelus hos ByggVesta.