Nu är det slutspurt för bygget av Medfit inför invigningen i början av hösten i Flemingsbergsdalen. VD Staffan Forsström hastar mellan möten för att få alla bitar på plats.

– Det är spännande och lite stressigt just nu med många beslut och mycket som ska falla på plats. Eftersom vi öppnar efter sommaren så vill vi helst vara klara innan midsommar, säger han.

Enkelt att rekrytera
Checklistan är diger och rymmer allt från beställningar av träningsutrustning till avtal med de fysioterapeuter, sjukgymnaster, arbetsteraperuter och dietister som tar plats i lokalerna. Dessutom pågår rekryteringen för fullt.

– I augusti kommer vi att ha rekryterat cirka 20-25 personer. Sen tillkommer all extrapersonal som gruppträningsledare vilket höjer siffran till cirka 35 stycken, säger Staffan Forsström.

– Vi har haft lätt att rekrytera eftersom Flemingsberg är en så attraktiv plats. Dessutom lockar vår unika inriktning och arbetssätt. Vi har kunnat välja de allra bästa.

Unikt koncept
Medfit erbjuder en kombinerad friskvård och träning i samma lokaler vilket gör det enklare och bekvämare för patienterna. Här kommer landstingsanknuten vård samverka med vad som blir en av länets största gymanläggningar.

– I höst slår vi upp portarna till en 4000 kvadratmeter stor tränings- och vårdanläggning som inte liknar något som setts förut. Ska jag skryta lite så blir det väldigt vackra och inbjudande lokaler.

En god granne i Flemingsberg
Sedan årsskiftet har Medfit funnits även i Haninge. Där köptes en befintlig verksamhet med gott renommé.

– De var framstående inom framförallt sjukgymnastik och har gjort ungefär det vi vill göra, men i Flemingsberg gör vi det i större skala. Nu har vi haft ett halvår på oss att skaffa erfarenheter därifrån.

Just nu syns Medfit på flera platser i området. Dessutom knackar man dörr hos andra företag och verksamheter i närområdet.

– Förutom att marknadsföra oss så vill vara en god granne i Flemingsberg. Alla vi besöker är väldigt positiva och vill vara en del i att lyfta området, vilket är väldigt roligt och stimulerande.

Mer om Medfits två anläggningar: Haninge, Flemingsberg

Så växer Flemingsbergsdalen

Flemingsbergdalen växer fram som ett centrum i den regionala stadskärnan Flemingsberg. Här finns redan ett ICA Maxi med en sporthall på taket som invigs i höst. Sporthallen Fleminghallen är en multifunktionsansläggning med två bollplaner, läktare för cirka 500 personer och café.

Här har byggts fyra nya bostadshus med hyreslägenheter, samt lokaler för restauranger, butiker och caféer i bottenplan.

I slutet på 2017 slås portarna upp till Forenom Aparthotel Stockholm South (bakom ICA Maxi i bilden, granne med Medfit). Lägenhetshotellet kommer att bestå av olika typer av lägenheter, alltifrån mindre studios till större trerumslägenheter.

I de kommande etapperna planerar Skanska för fler bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, kontorslokaler, skola samt handel och service.

Mer om Flemingsbergsdalen: flemingsbergsdalen.skanska.se