Snart möts resenärerna som passerar Flemingsberg station av flera nya restauranger, caféer och butiker. Förnyelsen påbörjades under förra året och går i mål i mars. Redan i dag finns det dock de som slagit upp portarna.

Fastighetsägaren Jernhusen har lagt cirka 100 miljoner kronor på renoveringen av tågstationen i Flemingsberg. Resenärerna möts under våren av en rad nya restauranger, butiker och caféer.

– Vi har utgått från resenärernas önskemål och anpassat utbudet särskilt efter de många pendeltågsresenärerna som finns i Flemingsberg, säger Björn Johnson, affärsutvecklare vid Jernhusen.

Invigning planeras till mars
Efter den omfattande renoveringen välkomnas resenärerna av Espresso House, Apoteket, Pressbyrån, Sushirullen och Burger King. Dessutom öppnar ett streetfood-torg med Wok & Sushi, Bröd & Salt, samt ett italienskt kök.

Redan i dag har Burger King öppnat för luncher och efterhand kan fler butiker och restauranger slå upp sina dörrar. I mars planeras för invigning.

En av anledningarna till förnyelsen är det allt ökande antalet resenärer som använder stationen.

– Under förra året hade stationen 22 000 resenärer varje vardag och det är en siffra som kommer att öka, säger Björn Johnson.

Under åtta veckor på somrarna 2018, 2019 och 2020 kommer Flemingsberg dessutom att bli omstigningsstation för fjärrtågsresenärer då Citybanan byggs färdig.

– Det gör att trycket på stationen kommer att blir betydligt högre under dessa perioder.

Flemingsbergs station

  • 22 000 resenärer går genom stationen varje dag
  • Bygget är klart våren 2018
  • Nio nya butiker och restauranger

Mer på jernhusen.se