Visionsbild av hus på Hälsovägen

Hälsovägen – ett urbant stadskvarter

I Flemingsberg växer en urban stadsmiljö fram med cirka 12 000 nya bostäder. Större fastighetsbolag bygger sida vid sida med mindre för att komplettera dagens bostadsbestånd. Längs Hälsovägen skapar Riksbyggen, Brabo och Huge boende i olika teman med planerad första inflyttning 2023. Nya bostäder planeras dessutom i Flemingsbergsdalen och Björnkulla.

Läs mer på Huddinge.se

En förlängning av Flemingsbergs centrum

Riksbyggen planerar att bygga omkring 200 bostadsrätter på Hälsovägen i Flemingsberg, cirka 300 meter från pendeltågsstationen. Husen kommer vara centralt placerade utmed Hälsovägen med kommunikationer, skola, förskola, centrum, sjukhus och högskola inom nära gångavstånd.

Läs mer på Riksbyggens webbplats
Visionsbild av byggnader från Brabo

Ett koncept för smartare och mer hälsosamt boende

Intill Huddinge sjukhus på Hälsovägen i Flemingsberg planerar BRABO cirka 120 bostadsrättslägenheter.

BRABO har utarbetat ett koncept för att skapa ett smartare och mer hälsosamt boende – BRABO aktiv. Detta innebär att de boende har fri tillgång till ett topputrustat gym med bastu i huset, samt att lägenheterna är planerade för ett aktivt och praktiskt liv. I bottenplan finns ett garage som är tillgängligt via hiss och på baksidan av kvarteret ligger föreningens gröna och avskilda gård.

Läs mer på Brabos webbplats
Visionsbilder av bostadshus från Huge

Stadsmässiga bostäder och förskola

Huge kommer att bygga 209 bostäder, butikslokaler och en förskola för 160 barn i ett helt nytt bostadskvarter på Hälsovägen i Flemingsberg. Planerad byggtid är 2019–2024. Huge kommer att bygga totalt 126 hyresrätter, 81 studentbostäder, fem butikslokaler och en förskola med åtta avdelningar.

Det helt nya bostadskvarteret i Grantorp, på Hälsovägen i Flemingsberg, ska blir ett modernt bostadsområde med fyra kvarter uppförda av Huge och tre andra fastighetsbolag.

Läs mer på Huges webbplats
Visionsbild av byggnader

Ett nytt Flemingsberg växer fram

SHH planerar för 30 stycken lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Lägenheterna har genomgående ljusa öppna planlösningar, ekparkettgolv och inredning från kända varumärken. Lika mycket som vi tänkt inredning inomhus har vi planerat utomhus.

Läs mer på SHH Bostads webbplats

Karta över Flemingsberg från Google. Öppna i nytt fönster.