Barn i Glömsta naturreservat

Plats att leva

De senaste åren har det pågått en byggboom i Flemingsberg, inte minst vad gäller bostäder. Ett mer varierat boende växer fram som komplement till flerfamiljshusen. Stora satsningar görs på att utveckla fler studentbostäder. Samtidigt växer också möjligheterna till att umgås, äta gott och shoppa. Redan i dag erbjuder Flemingsberg mycket.

Barn i Flemingsbergsskogen

FLEMINGSBERGSKOGEN

Ett av Stockholms läns största väglösa skogsområden. Det sträcker sig från Flemingsbergsviken till Gladökvarn och gränsar ända bort mot Botkyrka kommun. Området lämpar sig bra för bär- och svampplockning. .

Hitta rätt med naturkartan
Människor på brygga

LIDA FRILUFTSOMRÅDE

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Här genomförs många evenemang för hela familjen. På Lida Värdshus kan du njuta av lugn och ro i härlig miljö, både ute och inne. Här serveras god mat med en nypa frisk luft och tid att bara vara.

Läs mer om Lida på lida.nu
Cyklister i Flottsbro

FLOTTSBRO FRILUFTSOMRÅDE

Flottsbro Friluftsområde är med sina attraktioner ett av Stockholms mest välbesökta friluftsområden. Här finns länets högsta skidbacke, ett härligt naturbad, vandringsleder, lekplatser och många andra aktiviteter öppna för dig året runt. Flottsbro är inte bara ett friluftsområde utan har också attraktivt boende för turister – Stockholm SweCamp Flottsbro.

Läs mer på flottsbro.se
Bild av Flemingsberg centrum

FLEMINGSBERG CENTRUM

Flemingsberg centrum är ett närcentrum med 20 affärer som säljer kläder, presentartiklar, mat med mera. Här hittar du även vårdcentral, bibliotek, grundskola och IT-gymnasium.

Läs mer på flemingsbergscentrum.se
Barn som spelar fotboll

VISÄTTRA SPORTCENTER

Bandy, hockey, skridskokälke, fot­boll, motion- och skid­spår, boule­hall, fris­bee­golfbana och ett utegym gör Visättra Sportcenter till en av Stor­stock­holms största idrotts­an­lägg­ningar. Visättra­hallen kan ta emot upp till 2000 be­sökare och är en flexibel hall med konferensmöjligheter. Vintertid gäller aktiviteter på is och i snö och under sommar­halv­året ryms in­lines ­och arrange­mang i ishallen.

Läs mer om Visättra sportcenter på Huddinge kommuns webbplats
Bild från galleria i Kungens kurva.

KUNGENS KURVA

Skandinaviens största handelsområde rymmer världens största IKEA omgivet av allt från bygg- och inredning, matbutiker, mode, restauranger, möbler, sport och fritid, upplevelser…kort sagt det mesta.

Läs mer på kungenskurva.se
Bild från Huddinge centrum

HUDDINGE CENTRUM

I Huddinge Centrum handlar du i en levande torgmiljö med öppna gator och välkomnande torg. Här finns högklassiga butiker fyllda med allt du behöver – livs, mode, teknik, böcker, apotek och mycket mer.

Läs mer på huddingecentrum.se
Kökspersonal i skolkök

ANNERSTASKOLAN – PRISBELÖNT KÖKSCHEF

Annerstaskolan ligger i hjärtat av Flemingsberg – fem minuter från tågstationen och vackert inbäddad mellan små bergspartier och skogsdungar. Nära naturen som Visättra rekreationsområde och skogsområden bakom sjukhuset. Här skapar den prisbelönta kökschefen Michael Bäckman luncherna som gjort honom rikskänd.

Läs mer om grundskolorna på Huddinge kommuns webbplats
Student på yrkesgymnasium

BÅDE IT- OCH YRKESGYMNASIUM

NTI Gymnasiet Södertörn var en av de första fristående gymnasieskolorna med IT-inriktning och förbereder eleverna för framgångsrika studier efter gymnasiet.
Yrkesgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där eleverna är ute minst halva tiden på en arbetsplats. I Flemingsberg finns utbildningar i allt från målare, elektriker och frisör till undersköterska och fordonstekniker.

Läs mer om gymnasieskolor på Huddinge kommuns webbplats
Skolgård Käst förskola

KÄSTA FÖRSKOLA – ÖPPNADE 2015

Kästa förskola och skola öppnade i augusti 2015 i helt nybyggda lokaler för barn från förskoleåldern till och med årskurs sex. Skolan är omgiven av grön skog, en rymlig skolgård och ett universitetsområde. Här finns alla förutsättningar att skapa en skola för framtidens lärande.

Klicka för att läsa mer om förskolor på Huddinge kommuns webbplats