Bild från bibliotek på Campus Flemingsberg

Studentbostäder – boende mitt på campus

Här sker en kraftfull satsning på fler studentbostäder, i direkt anslutning till campusområdet. Nobelus är helt nya kvarter som blandar forskar- och studentboenden. Längs Hälsovägen byggs ytterligare studentboenden i närheten till Flemingsbergsparken. I Visättra ängar och Björnkulla finns nybyggda och lite äldre studentbostäder.

Studenthuset i Flemingsberg

Skönhetsprisat studenthus

Studenthuset i Flemingsberg centrum har blivit en symbol för hela Flemingsberg. Det belönades också med Huddinges Skönhetspris när det stod klart. Här finns cirka 169 lägenheter i tretton våningar. Huset ägs av kommunala bostadsbolaget Huge och rymmer gemensamma lokaler och ett dygnet-runt-öppet gym.

Läs mer på SSSB:s webbplats
Studentboendet Nobelus

Bo mitt på campus

Nobelus kallas det växande student- och forskarboendet längs med Alfred Nobels Allé. Här stod de första av cirka 450 bostäder inflyttningsklara under 2016. Nu planeras för ytterligare cirka 400 lägenheter i området. Här har satsats på gemensamma ytor med möjligheter till möten mellan boende, och här finns även butikslokaler i botten av husen.

Läs mer på ByggVestas webbplats
Visionsbild av bostadshus

Nybyggt nära naturen

Under 2016 blev de 250 studentlägenheter i Småbrukets backe färdiga. Lägenheterna är en del av det nya området Visättra ängar som ligger nära det stora naturreservatet Flemingsbergsskogen.

Läs mer på Heimstadens webbplats
Studenter med datorer

Blandat boende runt campus

Ovanför Flemingsbergsdalen tronar två studenthus med utsikt över campusområdet. Husen är en del av Huges cirka 700 studentbostäder i Flemingsberg. Bland Huges studentbostäder finns både korridorboende och egna lägenheter i Visättra, Björnkulla och Flemingsbergs centrum.

Läs mer på SSSB:s webbplats
Visionsbild av studentbostäder från Huge

Huge har 750 studentlägenheter

De finns i Björnkulla, vid Flemingsbergs Centrum och på Visättras höjder. Alla lägenheterna ligger nära Campus Flemingsberg – Sveriges åttonde största campus med cirka 18 000 studenter. För att få bo i en av våra studentlägenheter behöver du ha ett antagningsbesked och uppfylla våra studiekrav. Lägenheterna förmedlas av Bostadsförmedlingen.

 

Läs mer hos Huge
Cyklist

Bo i andrahand eller som inneboende

Andrahandsförmedlingen Akademisk kvart startades på initiativ av SSCO – Stockholms studentkårers centralorganisation. Förmedlingen stöds av de fem största lärosätena i Stockholm med målet att förmedla bostäder som passar en students plånbok.

Tänk på att alltid teckna hemförsäkring även om du hyr lägenhet i andra hand.
https://hemförsäkringstudent.nu

Sök bostad hos Akademisk kvart
Flygbild av studentboendet Medicinaren

Högt mitt i Flemingsberg centrum

I slutet av 1990-talet köpte SSSB, Stiftelsen Stockholms studentbostäder, fjortonvåningshuset Medicinaren med cirka 300 bostäder. Här finns studentrum – rum i korridor, och lägenheter. Rum i korridor har eget badrum och gemensamt kök.

Läs mer på SSSB:s webbplats

Här möts du av 17 000 studenter

Flagga med logotyp från Campus Flemingsberg

VÄXANDE CAMPUSMILJÖ

Campusmiljön med närmare 18 000 studenter där Karolinska Universitetssjukhusets vård och forskning är en naturlig del av Flemingsberg. Campusområdet rymmer de fem högskolorna Karolinska Institutet, KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Konstskolan Idun Lovén och Widerströmska Gymnasiet breddar sedan hösten 2019 utbudet av studieinriktningar. Här utvecklas även de två forskningsmiljöerna Neo och Technology and Health som stärker områdets inriktning på Life Science.

Läs mer hos Campus Flemingsberg
Man på Campus Flemingsberg

FEM FÖRENADE STUDENTKÅRER

Flemingsberg Förenade Studentkårer rymmer fem studentkårer som med gemensamma krafter arbetar för ett levande studentliv – dygnet runt.

Läs mer på FFS sida på Facebook