NÄRINGSLIV 2018-06-12T12:12:17+00:00

Arbetsplatser, handel och kultur

Flemingsberg rymmer Huddinges största arbetsplats: Karolinska Universitetssjukhuset. Här finns även fem lärosäten som samlar en bred kompetens inom utbildning, forskning och utveckling. Dessutom kompletteras bilden av nystartade verksamheter samt allt fler serviceföretag och det starka rättscentrumet i Flemingsbergsdalen.

KAROLINSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET

Karolinska Universitetssjukhuset är inte bara Huddinge kommuns största arbetsgivare. Det rymmer även utbildning och forskning inom vård och omsorg som bidrar till prägeln på Campus Flemingberg.

Besök Karolinska Universitetssjukhuset

STARTA FÖRETAG

Du som vill starta eget företag kan få hjälp av Huddinge kommun när det gäller att hitta rätt inför starten. Här hittar du bland annat en företagslots samt kontakter med lokala aktörer.

Läs mer på Huddinge.se

FORSKNINGSMILJÖER I FRAMKANT

Under 2016 flyttade KTH och Röda Korsets Högskola till den nybyggda utbildnings- och forskningsmiljön Technology and Health. Här skapas en unik miljö för samverkan inom hälsa, vård och omsorg.

Läs mer hos Flemingsberg Science

RESECENTRUM – ETT NAV I MÄLARDALEN

Flemingsberg ska bli ett nav för det hållbara resandet i Mälardalen genom ett helt nytt resecentrum, granne med växande handel, kultur, restauranger och nya mötesplatser.

Läs mer på Huddinge.se

SPÅRVÄGAR KNYTER SAMMAN REGIONEN

Spårväg syd stärker tvärförbindelserna i södra Stockholm genom att skapa en betydelsefull länk mellan Flemingsberg och Kungens kurva-Skärholmen. Totalt handlar det om cirka 17 kilometer spårväg som kan knyta samman de södra delarna av regionen.

Läs mer på Huddinge.se

VÄXANDE RÄTTSCENTRUM

I Flemingsberg finns ett starkt kluster inom rättsvårdande myndigheter med både polisväsende och rättscentrum med fokus på utbildning och forskning. Här ligger Södertörns tingsrätt.

Besök Södertörns tingsrätt

BLI EN DEL AV KLUSTRET

Är du intresserad av att etablera en verksamhet eller samarbete i Flemingsberg så sammanför Flemingsberg Science dig med rätt personer. De kan de lokala förutsättningarna, marknaden och kulturen. Här får du snabbt en personlig kontakt med framtida nyckelpartners och blivande kunder.

Läs mer hos Flemingsberg Science