Man på kontor
Man på kontor

Arbetsplatser, handel och kultur

Flemingsberg rymmer Huddinges största arbetsplats: Karolinska Universitetssjukhuset. Här finns även fem lärosäten som samlar en bred kompetens inom utbildning, forskning och utveckling. Dessutom kompletteras bilden av nystartade verksamheter samt allt fler serviceföretag och det starka rättscentrumet i Flemingsbergsdalen. Nu är också första steget taget från en regional kärna till en internationell affärs- och forskningshubb vid namn Stockholm South Business District. Ett nytt samarbete som lägger grunden till att förnya och utveckla Flemingsbergs stationsområde och tillhörande stadsdelar. Här skapas plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.

Bild av laboratoriemiljö

KAROLINSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET

Karolinska Universitetssjukhuset är inte bara Huddinge kommuns största arbetsgivare. Det rymmer även utbildning och forskning inom vård och omsorg som bidrar till prägeln på Campus Flemingberg.

Läs mer hos Karolinska Universitetssjukhuset
Personer i kaffekiosk

STARTA FÖRETAG

Du som vill starta eget företag kan få hjälp av Huddinge kommun när det gäller att hitta rätt inför starten. Här hittar du bland annat en företagslots samt kontakter med lokala aktörer.

Läs mer på Huddinge.se
Visionsbild över Flemingsberg.

FLEMINGSBERGSDALEN – NYTT STADSCENTRUM MED ETT INTERNATIONELLS AFFÄRSDISTRIKT

Runt Flemingsberg station ska forsknings- och affärscentrumet utvecklas. Ett centrum som kan locka så många som 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare. Målet är att utveckla Flemingsberg vidare från en regional kärna till ett internationellt affärs- och forskningscentrum.

Läs mer på Fabeges webbplats
Bild av byggnaden Technology and Health

FORSKNINGSMILJÖER I FRAMKANT

Under 2016 flyttade KTH och Röda Korsets Högskola till den nybyggda utbildnings- och forskningsmiljön Technology and Health. Här skapas en unik miljö för samverkan inom hälsa, vård och omsorg.

Läs mer hos Flemingsberg Science
Kvinna vid pendeltåg i Flemingsberg

RESECENTRUM – ETT NAV I MÄLARDALEN

Flemingsberg ska bli ett nav för det hållbara resandet i Mälardalen genom ett helt nytt resecentrum, granne med växande handel, kultur, restauranger och nya mötesplatser.

Läs mer på Huddinge.se
Bild på Södertörns tingsrätt

VÄXANDE RÄTTSCENTRUM

I Flemingsberg finns ett starkt kluster inom rättsvårdande myndigheter med både polisväsende och rättscentrum med fokus på utbildning och forskning. Här ligger Södertörns tingsrätt.

Läs mer på Södertörns tingsrätts webbplats
Bild från Bactigards lokaler

BLI EN DEL AV KLUSTRET

Är du intresserad av att etablera en verksamhet eller samarbete i Flemingsberg så sammanför Flemingsberg Science dig med rätt personer. De kan de lokala förutsättningarna, marknaden och kulturen. Här får du snabbt en personlig kontakt med framtida nyckelpartners och blivande kunder.

Läs mer hos Flemingsberg Science