Hur vill du att det nya stadscentrumet som utvecklas i Flemingsberg ska se ut? På ”En dag för Flemingsberg” bjuder Huddinge kommun in till dialog och interaktivt byggande med modeller och klossar.

Den 16 september arrangeras familjefesten ”En dag för Flemingsberg”. En dag med uppträdande av Panetoz, spex av Rackartygarna, loppis, invigning av Fleminghallen och mycket mer.

– Förra året hade vi en stor dialog med över 1000 deltagare om vad man tycker behövs i det nya stadscentrumet som vi utvecklar i Flemingsbergsdalen. Nu vill vi fortsätta dialogen för att kunna ta nästa steg i vårt arbete och prata om hur centrum ska byggas för att få plats med allt som behövs, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge kommun.

Frågor som kan bollas är om det ska vara höga eller låga hus, tät eller luftig bebyggelse, samlad shopping eller shoppinggata? Med hjälp av en modell och klossar i olika färger får invånarna chansen att tycka till. Alla förslag fotas och tas med i det fortsatta arbetet.

– En stor del av utvecklingen i Flemingsbergs centrala delar syftar till att binda samman området. Vi vill utveckla en större samlande stadskärna med handel, service och restauranger invid Flemingsbergs station – och då är det viktigt att vi lyssnar till vad de som bor, arbetar eller rör sig i området tycker, säger Malin Danielsson (L).

Tid och plats

Lördag den 16 september klockan 10.00–16.00

Ebba Bååts torg, Flemingsbergsdalen

Allt om: En dag för Flemingsberg