Nu är det dags sticka in huvudet på den nyrenoverade insidan av Flemingsberg station. Här finns sex nya matställen som lockar den lunchsugna.

Den stora renoveringen av Flemingsberg station kommer alldeles rätt i tiden. Till sommaren kommer nämligen stationen se en stor mängd nya resenärer. Det är dags att bygga om getingmidjan i Stockholm city, vilket för många betyder ett tågbyte i Flemingsberg (se faktaruta nedan).

Så passa på att bekanta dig med den nya insidan av stationen. Eller varför inte taket, där det öppnar en helt ny terrass där du kan välkomna våren.

Vad möter du då i nya Flemingsberg station?

Här hittar du Espresso House som dubbar sig själva som nordens största coffee shop-kedja och redan har öppnat ett café på Blickagången. Nu kan du även hugga en snabb espresso på Flemingsberg station.

Brassa är en italiensk restaurang med allt från pizza till pasta på menyn. Under devisen ”livet är en kombination av magi & pasta” har de en rad klassiska pastor och pizzor på menyn.

Stenugnsbageriet Bröd och salt lockar med ett modernt utbud bakat efter hantverksmässiga metoder.

Burger King är klassikern för den som är hamburgersugen.

Sushirullen erbjuder sushi som snabbmat i form av en greppvänlig rulle. Perfekt att ta med på tåget.

JA Thaiwok finns nu inte bara på Hornsgatan på söder utan erbjuder även wok & sushi på Flemingsberg station.

Har du glömt lurarna hemma eller spräckt mobilskärmen så kanske MF Laga mobil kan hjälpa dig. Du hittar dem vid den norra spårutgången.

Pressbyrån levererar tryggt allt från läsning till takeaway-kaffet.

Och innan du sätter dig och njuter att solen på den nya takterrassen kanske det är läge att plocka upp lite solkräm från Apoteket?!

Ombyggnationen har också gett en mer hållbar byggnad, med nya snurrdörrar och solceller på taket.

Fler resenärer i Flemingsberg i sommar

Järnvägssträckan mellan Stockholm central och Stockholm södra går under namnet “getingmidjan”. Här passerar nämligen all södergående järnvägstrafik. Under de tre kommande somrarna ska den få en ordentlig översyn.

Därför stänger Trafikverket den två kilometer långa sträckan för trafik från och med 25/6 kl. 00.00 till 19/8 kl. 24.00 i år.

Resande till och från centralen kommer att byta tåg, antingen vid Stockholms södra eller Flemingsberg.

Vilket betyder många fler ansikten under åtta veckor i sommar på Flemingsberg station. Mer info i filmen från Trafikverket: