Bild från Flemingsbergsdalen

Flemingsbergsdalen lockar allt fler

I Flemingsbergsdalen pågår utvecklingen av nya bostäder, shopping, hotell och sportcenter. För att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum. I kommande etapper planeras shopping, restauranger, nöje, kultur och utbildning blandat med kontor, bostäder och parker.

Bild på bostadshus

HYRESBOSTÄDER I FLEMINGSBERGSDALEN

Fastighetsbolaget HEBA var först ut med lägenheter i Flemingsbergsdalen. Totalt har här byggts cirka 184 nya hyreslägenheter.

Läs en artikel om de första inflyttarna
Kvinna vid pendeltåg i Flemingsberg

RESECENTRUM – ETT NAV I MÄLARDALEN

Flemingsberg ska bli ett nav för det hållbara resandet i Mälardalen genom ett helt nytt resecentrum, granne med växande handel, kultur, restauranger och nya mötesplatser.

Visionsbild över Flemingsberg.

FLEMINGSBERGSDALEN – NYTT STADSCENTRUM MED ETT INTERNATIONELLS AFFÄRSDISTRIKT

Runt Flemingsberg station ska forsknings- och affärscentrumet utvecklas. Ett centrum som kan locka så många som 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare. Målet är att utveckla Flemingsberg vidare från en regional kärna till ett internationellt affärs- och forskningscentrum.

Läs mer på Fabeges webbplats
Bild på Forenom

HOTELLKEDJANS FLAGGSKEPP

Forenom Aparthotel Flemingsberg erbjuder modernt och hemtrevligt boende för både kortare och längre vistelser. mellan olika kategorier av studiolägenheter eller lägenheter med 1–2 sovrum.

Läs mer på Forenoms webbplats
Bild på Södertörns tingsrätt

VÄXANDE RÄTTSCENTRUM

I Flemingsberg finns ett starkt kluster inom rättsvårdande myndigheter med både polisväsende och rättscentrum med fokus på utbildning och forskning. Här ligger Södertörns tingsrätt.

Läs mer på Södertörn tingsrätts webbplats