Flemingsbergsdalen lockar allt fler

I Flemingsbergsdalen pågår utvecklingen av nya bostäder, shopping, hotell och sportcenter. För att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum. I kommande etapper planeras shopping, restauranger, nöje, kultur och utbildning blandat med kontor, bostäder och parker.

HYRESBOSTÄDER I FLEMINGSBERGSDALEN

Fastighetsbolaget HEBA var först ut med lägenheter i Flemingsbergsdalen. Totalt har här byggts cirka 184 nya hyreslägenheter.

Läs en artikel om de första inflyttarna

RESECENTRUM – ETT NAV I MÄLARDALEN

Flemingsberg ska bli ett nav för det hållbara resandet i Mälardalen genom ett helt nytt resecentrum, granne med växande handel, kultur, restauranger och nya mötesplatser.

FLEMINGSBERGSDALEN – NYTT STADSCENTRUM MED ETT INTERNATIONELLS AFFÄRSDISTRIKT

Runt Flemingsberg station ska forsknings- och affärscentrumet utvecklas. Ett centrum som kan locka så många som 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare. Målet är att utveckla Flemingsberg vidare från en regional kärna till ett internationellt affärs- och forskningscentrum.

Läs mer hos Fabege

HOTELLKEDJANS FLAGGSKEPP

Forenom har öppnat ett flaggskeppsboende: Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg. Hotellkedjan menar att det är en milstolpe i satsningen på att bli störst bland långtidshotell i Sverige.

Läs en artikel om öppningen

VÄXANDE RÄTTSCENTRUM

I Flemingsberg finns ett starkt kluster inom rättsvårdande myndigheter med både polisväsende och rättscentrum med fokus på utbildning och forskning. Här ligger Södertörns tingsrätt.

Besök Södertörns tingsrätt