Grantorp – det färgglada Flemingsberg

Det är de färgglada husen i bostadsområdet Grantorp som många förknippar med Flemingsberg. Detta är områdets största bostadsområde och började byggas på 1960-talet. De hela 18 höga husen har fått sin färgsättning av konstnären Gert Marcus.

Nya Flemingsbergsparken

Flemingsbergsparken har nyligen byggts om med en ny lekplats, multisportyta, grillplatser och scen. Parken delas in i tre olika delar för att skapa balans mellan lek och lugn. De tre delarna kallas för den folkliga parken, picknickgläntan och den vilda skogen. Vi bygger också en pulkabacke.

Läs en artikel inför ombyggnaden

Köp ditt boende

Bland de fastighetsägare som har bostäder här finns bostadsrättsföreningen Grantorp. Föreningen äger två elvavåningshus med totalt cirka 500 lägenheter.

Läs mer om Brf Grantorp

Så blir området i framtiden

Hela Flemingsberg utvecklas kraftigt i framtiden. Under 2018 startar planeringen av en ny stadsdel norr om Grantorp med cirka 2000 nya bostäder och en ny grundskola, flera förskolor och en idrottsanläggning.

Läs mer om framtidens Grantorp

Här hittar du hyresrätten

Är du intresserad av någon av de hyresrätter som finns här så finns bland andra det kommunala hyresföretaget Huge bland dem som hyr ut. De har över 8000 hyreslägenheter i hela Huddinge och delar kö med Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Här hittar du Huge

Studentboende i Grantorp

I slutet av 1990-talet köpte SSSB, Stiftelsen Stockholms studentbostäder, fjortonvåningshuset Medicinaren med cirka 300 bostäder. Här finns studentrum – rum i korridor, och lägenheter. Rum i korridor har eget badrum och gemensamt kök.

Studentbostäderna förmedlas av SSSB

Shoppa i Flemingsberg centrum

Flemingsberg centrum är ett närcentrum med ett sjuttontal affärer som säljer kläder, presentartiklar, mat med mera. Här hittar du även vårdcentral (Röntgenvägen 3 plan 7), grundskola, IT-gymnasium och högskolor.

Hitta till Flemingsberg centrum