Husfasader i Grantorp

Grantorp – det färgglada Flemingsberg

Det är de färgglada husen i bostadsområdet Grantorp som många förknippar med Flemingsberg. Detta är områdets största bostadsområde och började byggas på 1960-talet. De 18 höga husen är Sveriges största offentliga konstverk som fått sin färgsättning av konstnären Gert Marcus.

Bild på människor i park

Flemingsbergsparken

Flemingsbergsparken har lekplats, multisportyta, grillplatser och scen. Parken delas in i tre olika delar för att skapa balans mellan lek och lugn. De tre delarna kallas för den folkliga parken, picknickgläntan och den vilda skogen. Vintertid finns också en pulkabacke.

Läs mer om Flemingsbergsparken på Huddinge kommuns webbplats

Karta över Grantorp. Öppna i nytt fönster

Flygbild av bostadshus i Brf Grantorp

Köp ditt boende

Bland de fastighetsägare som har bostäder här finns bostadsrättsföreningen Grantorp. Föreningen äger två elvavåningshus med totalt cirka 500 lägenheter.

Läs mer på Brf Grantorp webbplats
Bild av ett barn

Så blir området i framtiden

Hela Flemingsberg utvecklas kraftigt i framtiden. Under 2018 startar planeringen av en ny stadsdel norr om Grantorp med cirka 2000 nya bostäder och en ny grundskola, flera förskolor och en idrottsanläggning.

Läs mer om framtidens Grantorp på Huddinge kommuns webbplats
Bild på en cykel vid en lekplats i Grantorp

Här hittar du hyresrätten

Är du intresserad av någon av de hyresrätter som finns här så finns bland andra det kommunala hyresföretaget Huge bland dem som hyr ut. De har över 8000 hyreslägenheter i hela Huddinge och delar kö med Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Läs mer på Huges webbplats
Bild på studentbostäderna Medicinaren

Studentboende i Grantorp

I slutet av 1990-talet köpte SSSB, Stiftelsen Stockholms studentbostäder, fjortonvåningshuset Medicinaren med cirka 300 bostäder. Här finns studentrum – rum i korridor, och lägenheter. Rum i korridor har eget badrum och gemensamt kök.

Läs mer på SSSB:s webbplats
Flemingsbergs centrum

Shoppa i Flemingsberg centrum

Flemingsberg centrum är ett närcentrum med ett sjuttontal affärer som säljer kläder, presentartiklar, mat med mera. Här hittar du även vårdcentral (Röntgenvägen 3 plan 7), grundskola, IT-gymnasium och högskolor.

Läs mer på Flemingsberg centrums webbplats