Visionsbild av Solhöjden

Visättra – med närheten till naturen

Närheten till naturen har alltid varit tydlig i Visättra – ända sedan när bostadsområdet började uppföras på 1960-talet. Inom gångavstånd från Visättra centrum finns nämligen Flemingsbergsskogens naturreservat. De senaste åren har förnyelsen främst synts i det nya bostadsområdet Visättra ängar. Här har de senaste åren uppförts 750 nya bostäder. En ny förskola för cirka 125 barn står klar i området 2018, och ännu en är under planering. Även en ny naturlekplats invigdes under 2017.

Visionsbild av bostadshus

Fyra punkthus i södersluttning

SHH Bostad bygger fyra punkthus med cirka 152 ettor och tvåor på mellan 40-55 kvadratmeter. Målgruppen är främst yngre människor: studenter som vill bo nära Campus Flemingsberg eller som arbetar i närheten.

Visionsbild av bostadshus

BoKlok först på plats

Först ut i området var BoKlok som har byggt cirka 100 bostadsrätter som både tvåvånings- och fyrvåningshus. Första etappen kallades Ängsbacken och de första lägenheterna stod inflyttningsklara 2015. Därefter följde området Solhöjden som stod inflyttningsklart en kort tid därefter.

Visionsbild av bostadshus

359 student- och ungdomslägenheter

Brygghuset kallas de cirka 359 student- och ungdomslägenheterna som stod klara sommaren 2016. Bostäderna blev först ut att nyttja Wästbyggs koncept Boaktiva som syftar till att genom ”nudging” underlätta för social och ekologisk hållbarhet. Hyreslägenheterna förmedlas av Bostadsförmedlingen Stockholm.

Bostadshus

Miljöcertifierade hyresrätter

I oktober 2016 stod ytterligare 125 hyresrätter byggda av Wästbygg färdiga i Visättra ängar. Här finns storlekar mellan ett och fyra rum och kök. De fem sexvåningshusen har certifierats enligt Miljöbyggnad Silver. Härifrån är det endast sju minuters gångväg till Flemingsbergs station.

Flygbild över bostadsområde i Vissättra

Förtätning ger ytterligare 220 lägenheter

I Visättra planeras nu för ytterligare cirka 220 hyreslägenheter samt förskola. Fastighetsägaren D. Carnegie vill förtäta dagens bostadsområde (bild ovan) till totalt cirka 400 bostäder. Planarbetet har startat – följ det här.

Karta över Visättra. Öppna i nytt fönster

Aktiv fritid i Visättra

Naturlekplats

VISÄTTRA NATURLEKPLATS

En nybyggd lekplats mitt i naturen för både mindre och större barn. Lekredskapen och möbleringen är främst gjorda i trä och det finns flera lekskulpturer i form av en orm, groda, kotte och en rävfamilj. Här finns en större klätterställning med rutschkana och klätternät, kompisgunga, små lekhus i trä och ett mindre klassrum med väggar av träd och med fönster och dörrkarm. Det finns även ljudlek och balansblock.

Läs mer på Huddinge kommuns webbplats
Fotbollsmatch

VISÄTTRA SPORTCENTER

Bandy, hockey, skridskokälke, fot­boll, motion- och skid­spår, boule­hall, fris­bee­golfbana och ett utegym gör Visättra Sportcenter till en av Stor­stock­holms största idrotts­an­lägg­ningar. Visättra­hallen kan ta emot upp till 2000 be­sökare och är en flexibel hall med konferensmöjligheter. Vintertid gäller aktiviteter på is och i snö och under sommar­halv­året ryms in­lines ­och arrange­mang i ishallen.

Läs mer på Huddinge kommuns webbplats
Familj på utflykt i Flemingsbergskogen

ENTRÉ TILL FLEMINGSBERGSSKOGEN

Flemingsbergsskogen är ett av Stockholms läns största väglösa skogsområden. Naturreservatet sträcker sig från Flemingsbergsviken till Gladökvarn och gränsar ända bort mot Botkyrka kommun. En av entréerna hittar du vid Visättra Sportcenter.

Läs mer på naturkartan.se
Ungdomar på fritidsgård

UNGZON PANNCENTRALEN

Mitt i Visättra finns mötesplatsen Ungzon Panncentralen, med två våningar fyllda av aktivitetet för unga mellan 13-19 år. Här ryms bland annat café, mekarverkstad, hobbyrum, replokaler, studio, klättervägg, biljard, dart, pingis, dans och motionsrum. Ett stort utbud med aktiviteter för många intressen.

Läs mer på Huddinge kommuns webbplats