Här möts du av 18 000 studenter

Campus Flemingsberg är Sveriges åttonde största campus med cirka 18 000 studenter. Här finns sex akademier och en gymnasieskola, vilket gör det unikt i Sverige. På campus möts du av en mix av studenter och forskare från Karolinska Institutet, KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut: SMI, Widerströmska Gymnasiet och Konstskolan Idun Lovén.

VÄXANDE CAMPUSMILJÖ

Campusmiljön med närmare 18 000 studenter där Karolinska Universitetssjukhusets vård och forskning är en naturlig del av Flemingsberg. Campusområdet rymmer de fem högskolorna Karolinska Institutet, KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Konstskolan Idun Lovén och Widerströmska Gymnasiet breddar sedan hösten 2019 utbudet av studieinriktningar. Här utvecklas även de två forskningsmiljöerna Neo och Technology and Health som stärker områdets inriktning på Life Science.

Läs mer hos Campus Flemingsberg

NÄRA STUDENTBOENDE

Här sker en kraftfull satsning på fler studentbostäder, i direkt anslutning till campusområdet. Nobelus är helt nya kvarter som blandar forskar- och studentboenden. Längs Hälsovägen byggs ytterligare studentboenden i närheten till Flemingsbergsparken. I Visättra ängar och Björnkulla finns nybyggda och lite äldre studentbostäder. Hyr bostad gör du hos Stockholms Studentbostäder.

Läs mer om studentboende i Flemingsberg

FEM FÖRENADE STUDENTKÅRER

Flemingsberg Förenade Studentkårer rymmer fem studentkårer som med gemensamma krafter arbetar för ett levande studentliv – dygnet runt.

Läs mer på FFS sida på Facebook

SÄTT FART PÅ DIN IDÈ

Här finns flera satsningar för att stödja dig med en bra idé. Flemingsberg Science har dragit igång ett Innovationscafé i sina nya lokaler i Novum. Innovationscaféet kommer att genomföras tillsammans med en rad olika samarbetspartners så som Drivhuset, olika patentbyråer och företagsrådgivare. Open Lab drivs gemensamt av bland andra SH, KTH och KI. Flemingsberg Science kan öppna fler dörrar till utveckling och rådgivning för dig med drivkraft.

Hitta rätt stöd hos Flemingsberg Science

Aktiv fritid

ENTRÉ TILL FLEMINGSBERGSSKOGEN

Flemingsbergsskogen är ett av Stockholms läns största väglösa skogsområden. Naturreservatet sträcker sig från Flemingsbergsviken till Gladökvarn och gränsar ända bort mot Botkyrka kommun. En av entréerna hittar du vid Visättra Sportcenter.

Visättras entré till skogen

VISÄTTRA SPORTCENTER

Bandy, hockey, skridskokälke, fot­boll, motion- och skid­spår, boule­hall, fris­bee­golfbana och ett utegym gör Visättra Sportcenter till en av Stor­stock­holms största idrotts­an­lägg­ningar. Visättra­hallen kan ta emot upp till 2000 be­sökare och är en flexibel hall med konferensmöjligheter. Vintertid gäller aktiviteter på is och i snö och under sommar­halv­året ryms in­lines ­och arrange­mang i ishallen.

Här hittar du Visättra sporthall