Visionsbild över resecentrum.

Företag och etablering 

Flemingsberg är ett av de starkast växande utvecklingsområdena söder om Stockholms innerstad. Här skapas plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.

I Flemingsberg finns redan idag en mix av stora internationella företag, ledande Life Science-bolag, kulturinstitutioner, startups och små lokala bolag. Här finns helt enkelt gott om möjligheter för handel, arbetsplatser och spännande samarbeten!

Fyra personer sitter runt ett bord med en dator.

Etablera företag i Flemingsberg

Vill du bli företagare i Flemingsberg? Eller har du redan verksamhet här? Huddinge kommun och Flemingsberg Science har kunskaper om och driva företag i Flemingsberg och kan till exempel hjälpa dig vidare om du letar lokal eller samarbetspartners.

Besök Huddinge kommuns företagsportal

Besök Flemingsberg Science

Forskare med mikroskåp.

Samarbeta med forskare, företag och studenter

Sugen på att samarbeta med världsledande forskare, innovativa företag och drivna studenter? Flemingsberg Science hjälper till med rätt ingångar, kompetens och kontakter. Med nya samarbeten kommer nya infallsvinklar och möjligheter.

Kontakta Flemingsberg Science

Lär dig mer om Campus Flemingsberg

Sjukvård, utbildning och forskning i världsklass

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus med sjukvård, utbildning och forskning i världsklass. Tillsammans med Karolinska institutet är sjukhuset ett medicinskt centrum i Europa. Med över 15 000 vårdanställda är sjukhuset Huddinges största arbetsgivare.

Här finns gott om möjligheter för företag och organisationer!

Kolla in Karolinska Universitetssjukhuset

Kvinna framför byggnad i solen.
Södertörns tingsrätt.

Rättscentrum med nytt polishus

I Flemingsberg finns ett av Sveriges största rättscentrum, med fokus på utbildning och forskning. Här finns polisen, åklagarmyndigheten och Södertörns tingsrätt.

Planen är att ett nytt polishus med 1 000–1 500 arbetsplatser ska byggas i närheten av Södertörns tingsrätt. Byggnaden blir en ny huvudetablering för polisens verksamhet i södra Stockholm.

Läs mer om planerna nytt polishus (pressmeddelande 2022)

Bli granne med Operan och Dramaten

Två av Sveriges största nationalscener, Operan och Dramaten, flyttar nu sina ateljéer och dekorverkstäder till Flemingsberg. Här finns det kontor, repetitionssalar, arkiv och kostymförråd. Flytten bidrar till att Flemingsberg blir en levande stadsdel där kulturen tar plats.

Läs mer om Operan och Dramatens nya lokaler

Bild på huset för Operan och Dramaten.
Alfa Laval.

Alfa Lavals nya huvudkontor

Snart flyttar Alfa Laval till Flemingsbergsdalen. Här kommer det att finnas ett högteknologiskt laboratorium för utveckling och testning av produkter, ett innovationscenter för separationsteknologi och kontor för 700 medarbetare. Det kommer även finnas en restaurang som är öppen för alla.

Läs mer om Alfa Lavals nya huvudkontor

Shopping, restauranger och service

Det händer massor i Flemingsberg! Flemingsbergsdalen utvecklas till ett internationellt affärscentrum och på Campus Flemingsberg myllrar det av människor och möjligheter. I Flemingsberg finns mötesplatser, restauranger, caféer, service och butiker.

Besök Flemingsberg centrum

Se utbud av restauranger, caféer och hotell

Kock framför två tallrikar med mat.