Glad kvinna i stadsmiljö.

Leva och bo i Flemingsberg

Flemingsberg är redan nu en plats full av möjligheter och liv. 18 000 människor bor här och möts i skolor, parker, naturområden, sportanläggningar, butiker, restauranger och kaféer. Välkommen!
Två personer fikar i naturen i kvällssolen.

Upplev Flemingsberg – och resten av Huddinge

Det finns många härliga platser i Flemingsberg där du kan vara aktiv på olika sätt. Besök guiden Upplev Huddinge där du hittar upplevelser, aktiviteter och evenemang i Flemingsberg och resten av Huddinge.

Gå till besöksguiden Upplev Huddinge

Förskolor och skolor – för en bra start i livet!

I Flemingsbergs förskolor och skolor får barnen en bra start i livet. Varje dag får barnen lära sig, ha roligt och utvecklas. I Flemingsberg kan du välja mellan både kommunala och fristående förskolor och skolor.

Kolla in förskolor i Flemingsberg

Kolla in grundskolor i Flemingsberg

Pedagog och två barn som målar vid ett bord.
Människor går framför en stor byggnad.

På Campus Flemingsberg möts 19 000 studenter

Campus Flemingsberg är en spännande plats för kunskap, kreativitet och nya idéer. Här möts runt 19 000 studenter. Campus Flemingsberg är Sveriges åttonde största campus och med fem högskolor och universitet, en konstskola och en gymnasieskola, företagskluster och massor med studentbostäder. Allt inom gångavstånd.

Se vad Campus Flemingsberg kan erbjuda

Underbara naturreservatet Flemingsbergsskogen

Flemingsbergsskogen är Stockholms läns största väglösa skogsområde. Här finns något för alla. Vandra i kuperad terräng eller ta dig över sjön Orlången via flytbryggorna. Vid sjön kan du bada, fiska, åka skridskor och skidor.

I skogen finn svamp, hjortron och tranbär. Om du har tur kan du upptäcka fladdermöss, för här finns åtta olika arter. I anslutning till naturreservatet hittar du Visättra naturlekplats som passar för både yngre och äldre barn.

Besök Visättra naturlekplats

Besök Flemingsbergsskogen

Skylt där det står Flemingsbergsskogen.
Två barn pysslar vid ett bord med färgglada papper och pennor.

Aktiviteter för barn och unga

I Flemingsberg finns ett fint utbud för barn och unga. Här kan du till exempel gå på barnteater, vara med på bibliotekets aktiviteter eller delta i sportaktiviteter. För de allra yngsta barnen finns öppna förskolan – och för ungdomarna finns det två fritidsgårdar.

Besök öppna förskolan i Flemingsberg

Kolla in roliga aktiviteter för barn

Kolla in roliga aktiviteter för ungdomar

Sporta i Flemingsberg

I Flemingsberg finns det gott om träningsmöjligheter, bland annat idrottsföreningar, sporthallar, gym och motionsspår.

Visättra sportcenter är en av Stor­stock­holms största idrotts­an­lägg­ningar. Här kan du spela bandy, hockey, fot­boll, beachvolleyboll, streetbasket och mycket mer. Här finns också motions- och skid­spår, boule­bana, discgolfbana och utegym. Precis intill anläggningen ligger även en BMX-hall.

Besök Visättra sportcenter

Barn i idrottskläder springer i sporthall.
Sjuksköterska framför skåp.

Vård och omsorg i din närhet

I Flemingsberg är vården alltid nära. Här finns bland annat vårdcentral, barnavårdscentral, äldreboenden och flera tandläkarkliniker. Och i Flemingsberg har du gångavstånd till ett av Sveriges främsta sjukhus – Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs mer om Karolinska Universitetssjukhuset

Shopping, restauranger och service

Det händer massor i Flemingsberg. Flemingsbergsdalen utvecklas till ett internationellt affärscentrum och på Campus Flemingsberg myllrar det av människor och möjligheter. Här finns mötesplatser, restauranger, kaféer, service och butiker.

Besök Flemingsberg centrum

Se utbud av restauranger, kaféer och hotell

Kock framför två tallrikar med mat.
Inomhusbild från biblioteket i Flemingsberg.

Besök Flemingsbergs nya bibliotek

Det efterlängtade biblioteket i Fleminghallen slog upp portarna 2023. Här kan du bland annat låna böcker, filmer eller en Hublet – en surfplatta med användbara appar och webbläsare. På biblioteket kan du även delta i roliga aktiviteter och evenemang.

Biblioteket har ”meröppet” så att du kan använda biblioteket under vissa tider när personal inte är på plats.

Besök Flemingsbergs bibliotek