Människor sitter på en terrass.

Om Flemingsberg som nationell målpunkt

Människor är hjärtat och navet för en pulserande miljö. Och Flemingsberg är platsen i Stockholm där det kommer kännas allra mest. Här växer det fram en modern stadsmiljö med människan i centrum.

Den regionala stadskärnan Flemingsberg är ett av Stockholmsregionens största och viktigaste utvecklingsområden.

Här utvecklas ett nytt stadscentrum med handel, kultur och restauranger, tusentals nya arbetstillfällen, bostäder och studieplatser inom en högre utbildning.

En regional stadskärna

En regionala stadskärna är genom sitt läge, funktion och hög regional tillgänglighet en nationell och regional målpunkt. Därför har Flemingsberg utsetts till en av de åtta regionala stadskärnorna i Stockholm.

Målet med Flemingsberg är att bli en levande stadskärna, ett självklart etableringsval för näringslivet, en öppen universitetsstad och en eftertraktad livsmiljö och hållbar utveckling.

Läs om utvecklingen i Flemingsberg

Visionsbild. Människor sitter på torg.
Kille utomhus sätter basketboll i basketkorg.

Samverkan ger kraft till Flemingsberg

Samverkan i Huddinge är en ideell förening där samhällsaktörer arbetar tillsammans för ett tryggt Huddinge. Här samarbetar offentlig sektor, näringsliv, akademier, aktörer från civilsamhället och invånare för trygga och attraktiva områden.

I Flemingsberg anordnas bland annat idrottsaktiviteter för en meningsfull fritid som bryter utanförskap, ökar jämställdheten och förbättrar folkhälsan.

Läs mer om Samverkan i Huddinge

Hitta till Flemingsberg

Det är enkelt att ta sig till Flemingsberg! Hit kan du åka färrtåg, regionaltåg, pendeltåg, buss eller bil. Till Stockholm C tar det 11 minuter med regionaltåg och 19 minuter med pendeltåg.

För dig som bor nära finns det fina cykel- och gångvägar att upptäcka. Har du längre resväg är pendlingsmöjligheterna goda. Till Arlanda C tar det endast 38 minuter med regionaltåg – sen har du tillgång till hela världen.

Hitta till Flemingsberg

Kvinna sitter på blått tågsäte.

Har du frågor? Kontakta oss

Det händer mycket i Flemingsberg, hela tiden. Nya möjligheter för företag att etablera och spännande urbana områden som du kan kalla ditt hem. Nu eller i framtiden.

Kontakta oss så hjälper vi dig vidare