Kvinna framför byggnad i solen.

Utbildning och forskning

Målet är tydligt. År 2050 ska Flemingsberg vara ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och kreativitet.

Här skapar vi en plats för lärande och idéutveckling, där forskningen kommer till nytta och gör skillnad i människors vardag. När allt står klart är Flemingsberg ett vetenskapligt kluster med internationell prägel som sätter Sverige på kartan.

Personer i mötesrum.

Innovation med Flemingsberg Science

Hur når vi målet att Flemingsberg ska bli ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och kreativitet? Med engagemang och drivkraft.

Flemingsberg Science skapar förutsättningar för att Flemingsberg ska bli en internationell konkurrenskraftig innovationsmiljö.

Läs mer om Flemingsberg Science

Kunskap och kreativitet samlat på en plats

På Campus Flemingsberg finns en av Sveriges största kombinationer av kunskap och kreativitet, allt samlat på en plats. Här samsas världsledande forskning och sjukvård tillsammans med företag där kunskap och utveckling står i fokus.

Här rör sig upp emot 20 000 studenter på Sveriges åttonde största campus.

Kolla in Campus Flemingsberg

Kvinna skrattar i solen.
Studenter som lyssnar på föreläsning.

Ett rikt utbud av utbildningar

Fem högskolor och universitet, konstskola och gymnasieskola. Här kan du läsa allt från medicin och juridik till måleri och skulptur. Flemingsberg är också en av få platser i Sverige du kan utbilda dig till polis.

Ett mångvetenskapligt mecka i södra Stockholm.

Läs allt om utbildningarna

Ett universitetssjukhus i världsklass

Karolinska Universitetsjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus och ger inte bara vård i världsklass, här finns även ledande utbildningar och forskning inom vård och omsorg.

Tillsammans med Karolinska institutet är sjukhuset ett medicinskt centrum, inte bara i Sverige, utan i hela Europa.

Läs mer om sjukhuset

Forskare med mikroskåp.
Kvinna utanför biblioteket på Campus Flemingsberg.

Där idéer blir verklighet

Samarbetet mellan akademi, näringsliv och samhället har funnits länge, och utbytet av kunskap, innovation och framgångsrecept driver utvecklingen framåt.

Har du en idé som behöver få fart? Här finns alla smarta hjärnor samlade på en plats för att göra din idé till verklighet.

Läs mer om hur din idé får liv