Hitta ett studentboende nära Campus Flemingsberg

Här sker en kraftfull satsning på fler studentbostäder, i direkt anslutning till campusområdet.

Nobelus är helt nya kvarter som blandar forskar- och studentboenden. Längs Hälsovägen byggs ytterligare studentboenden i närheten till Flemingsbergsparken. I Visättra ängar och Björnkulla finns både nybyggda och lite äldre studentbostäder. Hyr en studentbostad gör du enklast hos Stockholms Studentbostäder.

Skönhetsprisat studenthus
Studenthuset i Flemingsberg centrum har blivit en symbol för hela Flemingsberg. Det belönades också med Huddinges Skönhetspris när det stod klart. Här finns cirka 169 lägenheter i tretton våningar. Huset ägs av kommunala bostadsbolaget Huge och rymmer gemensamma lokaler och ett dygnet-runt-öppet gym.

Bo mitt på Campus
Nobelus kallas det växande student- och forskarboendet längs med Alfred Nobels Allé. Här har satsats på gemensamma ytor med möjligheter till möten mellan boende, och här finns även butikslokaler i botten av husen.

Nybyggt nära naturen
De 250 studentlägenheterna i Småbrukets backe är en del av det nya området Visättra ängar som ligger nära det stora naturreservatet Flemingsbergsskogen.

Högt mitt i Flemingsberg centrum
I slutet av 1990-talet köpte SSSB, Stiftelsen Stockholms studentbostäder, fjortonvåningshuset Medicinaren med cirka 300 bostäder. Här finns studentrum – rum i korridor, och lägenheter. Rum i korridor har eget badrum och gemensamt kök.

Blandat boende runt campus
Ovanför Flemingsbergsdalen tronar två studenthus med utsikt över campusområdet. Husen är en del av Huges cirka 700 studentbostäder i Flemingsberg. Bland Huges studentbostäder finns både korridorboende och egna lägenheter i Visättra, Björnkulla och Flemingsbergs centrum.